1986 – Dolly

Tijdens het lustrum Michelangelo van 1986 bracht het Koninklijk Utrechtsch Studenten Tooneel de musical ‘Hello Dolly’ van Ernest Lehman (script) en Jerry Herman (muziek) naar het tooneel stuk ‘the Matchmaker’ van Thorton Wilder. Het werd wereldberoemd door de verfilming uit 1969 met Barbara Streisand in de rol van koppelaarster Dolly Levi. Het klimaat was duidelijk weer rijp voor muziektheater en ‘Hello Dolly’ bevatte voor een Honorairentravestie elementen om van te watertanden: veel rollen, een geestige, heldere plot met veel actie, een paar muzikale top hits en – niet onbelangrijk – de mogelijkheid voor een ‘Einlage’. Al in de vooroorlogse travestie voorstellingen werd zo’n Einlage of intermezzo vaak ingelast om honorairen die niet in de gelegenheid waren geweest om te repeteren, toch in de gelegenheid te stellen om aan de voorstelling mee te doen, bijvoorbeeld als ‘gast op het feest’ een lied te zingen (doorgaans een oud Groenentooneelsucces). In ‘Hello Dolly’ komt een talentenjacht voor die voor dergelijke optredens buitengewoon geschikt was. Jan Anne Drenth (regie) en zijn vrouw Marieke Giskes (choreografie) maakten een hit van deze Honorairentravestie. In allerijl moest er, onder grote druk van teleurgestelde kaartenbestellers een extra matinee worden ingelast. Het was de eerste keer dat een Honorairentravestie vier voorstellingen beleefde. Afgezien van de veeleisende rol van Doly Levi (vertokt door het honorair M. Koningsberger) is muziek in deze musical, zowel voor solisten als koor en (gelegenheids)orkest onder leiding van Rudolf van Calcar niet onoverkomelijk moeilijk. Mede daardoor kon veel energie worden besteed aan de uitbundige actiescènes, waardoor ‘Hello Dolly’, in een decor van Jaap Versteegh, een dynamisch spektakel werd.

1991 – Ladies Blues

1996 – Carmen

2001 – De Sound

Verhaal volgt…

2006 - La Divagazione

La Divagazione is de meest recente Honorairen Travestie die het Kon. U.S.T. op de planken heeft gebracht, ter ere van het lustrum Peter Stuyvesant, waarmee het 190-jarig bestaan van het Utrechtsch Studenten Corps werd gevierd.

2011 - Weesmeisje

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli zal het Koninklijk Utrechtsch Studenten Tooneel, in samenwerking met Muse Art, de Honorairentravestie 'Wees Meisje' ten tonele brengen in de Utrechtse Stadsschouwburg. Onder leiding van regisseur Maarten Wansink zullen de Honorairen een musical opvoeren over een klein, roodharig weesmeisje, op zoek naar haar ouders.

De cast bestaat naast de oude bekenden ook uit een grote groep jonge Honorairen, die samen met een regisseur die eerder Carmen op het podium wist neer te zetten Wees Meisje tot een groot spektakel van zang en dans zullen maken.

Bij elk Lustrum hoort een Honorairentravestie. Maak uw Lustrum compleet en bestel snel kaarten!